vad är de vanligaste inre öroninfektionssymptomen?

De vanligaste inre öroninfektionssymptomerna innefattar förlust av balans, huvudvärk och yrsel. En person som lider av infektioner i inre örat kan också lida av en tillfällig hörselnedsättning, även om detta beror på svårighetsgraden av tillståndet. Andra symptom på tillståndet inkluderar en konstant ringning, som är känd som tinnitus och illamående. Kräkningar kan också orsakas av en inre öroninfektion.

Svårighetsgraden av infektionssymptom hos inre örat beror på ett antal faktorer. Till exempel kan symtomen förvärras om patienten flyttar sitt huvud. En person med infektioner i inre örat kan få svårt att sova, eftersom rullning över kan resultera i en ökning av symtomen.

Vertigo är en av de vanligaste tecknen på en inre öroninfektion. Detta kan ge en känsla av att spinna, även när personen står stilla. Många beskriver denna känsla för att vara liknande, men distinkt, från en känsla av yrsel.

Illamående orsakas vanligen av infektioner i inre örat. Även om de flesta symtom på ett inreörsproblem går bort på egen hand, kan läkemedel ges till en patient för att hjälpa till att kontrollera och minska den intensiva och obehagliga illamående. Kräkningar kan eller kanske inte följa detta symptom.

Tinnitus är ett tillstånd som kan orsakas av ett antal problem, inklusive en inre öroninfektion. Detta medför ett konstant ringande ljud i örat som är mest märkbart på tysta platser. Vanligtvis försvinner tinnitusljud som orsakas av en infektion utan behandling, men de kan vara frustrerande att hantera.

I de flesta fall kvarstår symtom för inre öroninfektion i flera dagar, även om de i värsta fall kan vara i veckor. Tyvärr några infektioner som kommer att återvända tills de behandlas korrekt. Det är därför viktigt för en person som lider av symtom att besöka en läkare. Det finns också flera allvarliga tillstånd som kan orsaka liknande symptom, vilket är en annan anledning till att en professionell läkarundersökning är viktig.

Symptom på inre öroninfektioner kan vara ett tecken på ett tillstånd som kallas Menieres sjukdomar. Detta kan orsaka symtom som illamående, kräkningar och tinnitus, men är allvarligare än en vanlig infektion. Villkoret klassificeras som en inre sjukdom och orsakar en stor mängd vätska att byggas upp. Diagnos av problemet kan vara svårt, men om personen har lider av inre öron symptom under en lång tid kan det vara en potentiell orsak.