vad är tecknen på psykiskt barnmissbruk?

Ett offer för psykiskt barnmissbruk kan uppvisa många tecken på att han har psykisk och emotionell skada. Bland de vanligaste tecknen uppträder sig på ett överensstämmande sätt eller uppvisar ett alltför stort behov av tillgivenhet. Alltför aggressivt beteende kan också peka på eventuellt psykiskt missbruk hos barn och kan inkludera både mental och verbal aggression. Dessutom kan ett barn som lider av psykisk övergrepp försöka skada sig, utveckla vanor för att pacifiera sig eller våt eller jorda sin kläder eller sängkläder. Självmordsförsök är ofta ett tecken på psykiskt barnmissbruk också.

En av de vanligaste tecknen på psykiskt barnmissbruk är alltför klagomål. Till exempel kan ett barn tyckas desperat att behaga andra och vinna godkännande, särskilt för vuxna. I vissa fall kan ett barn inte säga vad han vill eller tycker om eftersom han ser sin missbrukarens önskemål och behov som viktigare än hans eget. Han kan tyckas vara rädd att han inte kommer att glädja sig åt andra eller hans missbrukare, vara blygsam om att uttala sig eller har svårt att vägra att göra saker som han inte vill göra.

Ett annat möjligt tecken på känslomässigt missbruk är det överdrivna behovet av kärlek. Om en psykiskt förolämpande förälder är avlägsen och håller kärlek från barnet, kan han verka hungrig för uppmärksamhet. Till exempel kan barnet försöka få tillgivenhet från andra vuxna eller till och med låsa till andra barn som är äldre än han för detta ändamål.

Ibland inkluderar tecknen på psykiskt barnmissbruk aggressivt beteende. Ett barn som missbrukas mentalt kan ibland ta itu med stressen av missbruket genom att träffa, på annat sätt skada eller muntligt missbruka andra. Ett mentalt missbrukat barn kan vara snabbt att bli arg och har svårt att ta itu med ilska utan en känslomässig uppblåsning. Dessutom kan ett mentalt missbrukat barn uppleva ilska som verkar dramatiskt avvikande från situationen som orsakade honom att bli arg.

Tecknen på psykiskt barnmissbruk kan också vara fysiskt naturligt. Ett psykiskt missbrukat barn kan till exempel ofta rocka fram och tillbaka eller visa tecken på att försöka lugna sig själv. Ibland kan ett offer knäcka huvudet mot en vägg eller annan hård yta, andra kan själv orsaka sår. Dessutom har vissa psykiskt misshandlade barn ofta förekommande episoder med att väta eller nedsmutsa sina sängar eller deras kläder. Tyvärr kan vissa kanske försöka begå självmord.