vad är användningen av svavel i homeopati?

Svavel i homeopati kan oftast administreras under förhållanden som är märkta med brännande smärta, illamående lukt, klåda eller irritabilitet. Det späds ofta med en blandning av alkohol och vatten, eller med mjölk, för att fashionisera homeopatiska läkemedel. Homeopater rekommenderar ofta svavelbehandlingar för hudproblem. Det anses effektivt för matsmältningsklagomål. Hos kvinnor kan svavelbehandling vara till nytta för att lindra symptomen på premenstruellt syndrom, och svavel kan också ordineras för mentala störningar som stress eller depression eller för hosta, huvudvärk, feber och ögoninfektioner och luftvägsinfektioner.

Användningen av svavel som ett botemedel mot hudförhållanden kan komma tillbaka till 2000 år. Svavel i homeopati används fortfarande för att behandla hudförhållanden, särskilt de som kännetecknas av kliande, inflammation, torrhet och skalning. Blöjutslag, eksem och candidiasis eller hudjästinfektion kan alla dra nytta av användningen av homeopatiska läkemedel som innehåller svavel.

Svavelbehandlingar antas lindra symtomen på premenstruellt syndrom hos kvinnor. Svavel sägs lindra både de fysiska symptomen på premenstruellt syndrom, liksom de känslomässiga symtomen, såsom irritabilitet och humörsvängningar. Svavelens uppfattade förmåga att påverka sinne och känslor har öronmärkt det som ett homeopatiskt medel mot depression, irritabilitet, absentmindedness och stress. Människor som lider av obeslutsamhet, listlöshet och mardrömmar kan dra nytta av behandling med svavel i homeopati. Denna åtgärd sägs också förstärka viljestyrka och passion.

En rad matsmältningsklämmor antas dra nytta av behandling med svavel i homeopati, inklusive matsmältningsbesvär, kräkningar och kronisk diarré. Människor som upplever symtomförsvagning i de tidiga timmarna av dagen, eller som upplever förvärrade symptom efter att ha druckit mjölk, kan vara bäst lämpade för denna åtgärd. Svavelbehandlingar kan också administreras för att behandla hemorrojder och analfissurer, särskilt när de åtföljs av inflammation, brännande och kliande runt anusen.

Andra villkor som kan dra nytta av behandling med svavel i homeopati kan inkludera konjunktivit och allmän inflammation i ögonen, migrän, huvudvärk och feber. Svavel kan administreras för att behandla smärta i nedre delen på grund av sittande, stående eller böjning under långa perioder, liksom det som orsakas av menstruationskramper. Svavel kan hjälpa till att behandla luftvägsinfektioner, särskilt de som åtföljs av grön eller gul urladdning eller nysning. Det kan administreras som behandling för erektil dysfunktion hos män.

Utövarna av homeopati tror oftast att svavelbehandlingar passar bäst för dem med passionerade, kreativa och intellektuella personligheter. Dessa människor tros bli känsligare för obehagliga luktar när de är sjuka, och de tror att de upplever törst oftare än hunger.