Vad är tecknen på en allergisk reaktion på klor?

Det finns många ämnen som utlöser en allergisk reaktion för människor. Klor är ett ämne som många människor är känsliga för, men är inte medvetna om tills en reaktion uppstår. Tecken på allergisk reaktion på klor inkluderar ögonirritation, hosta och nysning efter exponering. En klorallergi kan också orsaka täppt näsa, andningssvårigheter och torr hud. I vissa fall kan klorkänslighet leda till utveckling av utslag.

Klor är en kemikalie som används för att behandla pool och dricksvatten. Det kan också hittas i många hushållskemikalier, som rengöringsmedel och klorblekmedel. De flesta upplever ögonirritation när långvarig exponering för klorerat vatten inträffar, särskilt vid simning i en pool.

Exponering för klor orsakar en reaktion när kroppen bestämmer klor är ett hot. Histaminer skapas för att blockera klor, vilket i sin tur orsakar symtom. En allergisk reaktion på klor klassificeras som en typ 4-allergi.

Alla allergier och känsligheter klassificeras i en av fyra allergikoncerner. En typ 4-allergi är en fördröjd allergi. Det betyder att en allergireaktion mot klor inte uppstår vid exponeringstillfället. Symtom kommer att visas timmar efter kontakten. Den allergiska reaktionen uppstår som ett resultat av cellulär aktivitet, vilket tar tid.

Ögonirritation är ett av de vanligaste symptomen på en reaktion på klor. Även om det kan vara ett tecken på allergi mot klor kan ögonirritation också uppstå hos personer med ringa känslighet eller personer utan all känslighet alls. Klor är en kemikalie som är känd för sin irriterande förmåga. Konsekvent rodnad, klåda och svullnad är tecken på allergi, inte bara känslighet.

Hosta och nysningar är också tecken på en allergisk reaktion mot klor. Dessa två symtom kan uppstå genom att få klorerat vatten i näsan eller sväljning av klorerat vatten. De kan också uppträda från att andas in i rökens klor. Hals och näspassager blir irriterad och inflammerad. Kronisk hosta och nysning efter exponering innebär en allergi.

Torr hud kan vara ett tecken på en klorallergi. Hud blir kliande, känns tätt och börjar skola efter kontakt. Denna reaktion kan uppstå vid kontakt med poolvatten, kläder tvättas i klorerade produkter eller med rengöringsmedel med klor. Den torra huden ska inte förväxlas med förekomsten av vita fläckar, vilket är en form av en jästinfektion som simmare kan få.

Med en allvarlig allergisk reaktion mot klor är det vanligt att en person upplever symtom som efterliknar astmaanfall. Wheezing, gasping och en känsla av en tight bröst är alla tecken på en allergisk reaktion. Dessa symtom kan inträffa omedelbart efter exponering men fördröjs ofta som de andra symtomen.