vad är de medicinska användningarna av boxwood?

Många människor letar efter växtbaserade läkemedel som en del av en homeopatisk hälsa. Boxwood är en stark luktväxt som ibland används för att behandla ett antal sjukdomar. Några av de medicinska användningarna av boxwood inkluderar behandling av hiv / aids, artrit, stimulering av immunsystemet, avgiftning av blod, lägre feber och rening av tarmarna. I inhemska kulturer har boxwood använts för att behandla sekundär syfilis, liksom spetälska.

Den amerikanska boxwooden är en liten vintergröna växthus med många grenar och håriga kvistar. Dess löv är en halv tum lång och grön, och innehåller alkaloider och en flyktig olja. Boxwoods trunkbark är grått, och dess grenbark är en gul färg. Barken är den primära substansen som används för medicinsk behandling och innehåller tann- och gallinsyror, harts, fosfater av kalk, järn, kiseldioxid och sulfater av kalium och kalk. Vissa människor använder olja destilleras från barken för behandling av epilepsi och tandvärk.

Extraktet av boxwood kallas SPV 30, och är vanligtvis säkert för de flesta. Vissa människor har diarré och kramper när det tas i överskott. Det finns inget vetenskapligt bevis på att det kan behandla hälsoproblem, men det finns en lång historia om att den används medicinskt. Indianer använde barken som en tonic för magproblem och som ett antiseptiskt medel.

Boxwood har använts runt om i världen i tusentals år. Den grekiska läkaren Hippokrates använde bären för att behandla diarré, och grekerna använde det också för tarmproblem. I Chile används juicen från boxwoodblad för att hjälpa till med angina, och i Frankrike används boxwood ibland som ersättning för humle. Dwarf boxwood, C. Suecica, används i Skottland som ett botemedel mot aptitförlust.

Det finns många varningar associerade med att använda boxwood som en medicinsk behandling. Till exempel borde gravida eller ammande kvinnor aldrig konsumera det. Det kan vara giftigt om det övertas i överskott, och lövutdrag ska användas i stället för hela bladet. Hela bladet är känt för att orsaka kräkningar, kramper, anfall, förlamning och död, eftersom det fungerar som ett gift. Vissa människor har hudirritationer efter att ha rört bladen.

Lämplig medicinsk dosering av boxwood beror på personens hälsa, ålder och andra förhållanden. Det kan interagera med receptfria eller receptbelagda läkemedel. Innan du lägger till det som kosttillskott eller kosttillskott, bör du tala med din läkare eller apotekspersonal.