Vilka är de vanligaste citrongräsfördelarna?

Medan det är ett populärt tillskott till många köksträdgårdar för sin citronsymt och intressant smak, har citrongräs (Cymbopogon ciatrus) många andra användningsområden också. Denna populära, fleråriga ört kan också användas som en medicinsk växt och har använts i kinesisk medicin i flera år. Några av de vanligaste citrongräsfördelarna är dess diuretika, antibakteriella och antifungala egenskaper. Växten är också känd för sin förmåga att lindra smärta.

Citrongräsolja är ett effektivt diuretikum som hjälper till att avgifta kroppens lever, njurar, urinblåsa och matsmältningsspår. Det tar också bort överflöd av vatten och fett från kroppen samt minskar svullnad. Citrongräsolja kan tas i olivolja eller något annat oljelösligt medium.

Att ta citrongräs internt hjälper till att stimulera matsmältningen såväl som blodcirkulationen. Det hjälper också blodtryck och kolesterolnivåer. Växten kan hjälpa till att lindra matsmältningsbesvär, illamående och problem med gastroenterit. Ört är också bra för att lindra kolik och gas, särskilt hos barn. Det anses att citrongräs gynnar kolon genom att förhindra cancer också.

Citrongräsplantaolja ökar immunförsvaret med dess antioxidantegenskaper. Ört har också kallats febergräs för användning vid behandling av feber och kalla symtom. Oljan har använts som aktuell medication för att behandla ögoninflammation också. Andra fördelar med citrongräs inkluderar dess användning som smärtstillande medel.

Arthritisk smärta och reumatism kan lindras med citrongräs. Dessutom är växtens medicinska egenskaper till hjälp för många kvinnor. Gjord till ett te, är ört bra för att lindra problem i samband med menstruation – Kramper, uppblåsthet, smärta, etc. Citrongräs gynnar även nya mödrar och spädbarn. Det ökar kvaliteten på bröstmjölk genom att öka kroppens naturliga produktion av galactogogue, som är ansvarig för mjölkbildning. Citrongräsanvändning bör emellertid undvikas under graviditeten. jag

För dem som störs av hudproblem är citrongräs en utmärkt hudrengöring. Användningen av citrongräsolja kan minska akne. Det fungerar också som en muskel- och vävnadstoner, vilket gör att huden blir mjukare och hårdare. Oljan kan till och med gynna celluliterreduktion.

Av alla de vanligaste citrongräsfördelarna som denna ört är känd är dess förmåga att lindra stress en av plantans mer populära egenskaper. Citrongräs innehåller citronella, vilket är välkänt för sin lugnande effekt. Detta gör örten till en utmärkt lugnande och lindrar både stress och sömnlöshet. Det används ofta också för behandling av många typer av nervösa sjukdomar.

Förutom att använda citrongräsolja medicinskt, läggs det ofta till många produkter som tvål och ljus. Dessa produkter hjälper inte bara till stressavlastning men används ofta som effektiva insektsmedel.