vad är medicinsk användning av bläckfisk bläck?

Homeopater har använt bläckfisk bläck i över 100 år för att behandla depression, menstruationsproblem och klimakteriet. Vissa tror att ämnet också behandlar hudförhållandena effektivt. Forskning tyder på att bläcket uppvisar cellskyddande egenskaper när testpersoner får kemoterapi eller strålbehandlingar. Bläckfisk sprutar vanligtvis bläcket när det hotas av rovdjur.

Läkare kan förskriva ämnet, vanligtvis kombinerat med andra ingredienser, för depression i samband med premenstruella symtom och postpartum-melankoli. Kvinnor som har problem med att binda till en nyfödd kan också få rekommendationer för bläckfisk i bläckfisk. Vissa tror att kemikalien inte bara förbättrar övergripande humör, men eliminerar också irritabilitet. Utövare kan använda tinkturen för infertilitet associerad med libido förlust, utmattning och andra till synes känslomässiga symptom.

Bläckfisk bläck lindrar rapporterande buken obehag, ryggvärk och huvudvärk som ofta följer menstruation. Bläcket reglerar också menstruationsflödet, oavsett om det är mindre eller tyngre än normalt. Vissa tror att ämnet lindrar heta fläckar som vanligtvis är förknippade med klimakteriet. Förstoppning och matsmältningsbesvär är andra sjukdomar som behandlas med bläcket. Homeopatiska läkare har också använt detta naturliga medel för att behandla bedwetting och stressinkontinens.

Patienter som upplever hudrödhet, klåda och nässelfeber har använt preparat som innehåller bläckfiskfärg. Homeopater kan förskriva koncisionen för eksem eller för både externa och interna svamp- och jästinfektioner.

Cancerpatienter behöver ofta kemoterapi eller strålning som behandling. En av de negativa effekterna av denna typ av behandling är anemi som uppträder när röda och vita blodkroppar genomgår förstöring eller blir oförmögna att reproducera. Hemoglobinnivån faller också på grund av brist på röda blodkroppar.

Forskare upptäckte att möss som gav orala doser bläckfiskfärg fick mindre skada på benmärg och mjältvävnad när de fick kemoterapi eller strålbehandling. Blodceller och hemoglobinnivåer förblev närmare normala nivåer. Ämnet hade ingen effekt på friska möss.

Bläckfisk tillhör blötdjursfamiljen och har en speciell körtel som tillverkar och behåller den bruna eller sepiafärgade bläcken tills det behövs. Bläcket innehåller vanligen melanin och slem. Det innehåller också varierande mängder glykosaminoglykaner, lipider och proteiner som vissa tror bildar i aminosyror och neurotransmittorerna dopamin och levadopa.

Laboratorier tar i allmänhet bläckfiskens bläck från den inre körteln, vilket eliminerar slem. Tekniker spädar det med sockervatten och bildar en tinktur. Ofta bildar denna tinktur i kombination med andra växtingredienser en homeopatisk lösning. Mängden utspädning och de extra ingredienserna som används beror på den specifika sjukdomen som kräver behandling. Bläckfisk i bläckfisk eller sepia är allmänt tillgänglig, i kombination med andra ingredienser, i piller eller i tablettform.