Vilka är de vanligaste orsakerna till heta blinkar och illamående?

Heta blinkar och illamående orsakas oftast av hormonella obalanser i kroppen, framför allt genom könshormoner. För kvinnor är en minskning av östrogen ofta skyldig, medan hos män kan testosteronbrist skapa problemet. Ibland uppstår symptomen av orsaker som inte är relaterade till dessa hormoner alls. Människor som lider av panikstörning och även de som upplever att man drabbas av droger eller alkohol kan lida av heta blinkar och illamående förutom andra former av obehag. Många gånger kommer en person som är infekterad med ett virus som åtföljer feber också att märka snabba temperatursvängningar och illamående.

När en kvinna når slutet av sina bördiga år, kommer hon generellt att uppleva den naturliga fullbordandet av hennes menstruationscykler, som kallas klimakteriet. Hot blinkar är frekventa indikatorer på klimakteriet, och det uppträder vanligen som ett resultat av en nedgång i hormonet östrogen. Hos män kan vissa former av terapi för medicinska tillstånd, såsom prostatacancer, orsaka en nedgång i manliga hormonet, testosteron. Hos både honor och män, när respektive hormonnivåer sjunker, är heta blinkar och illamående vanliga. Även om hormonella variationer i kroppen oftast är orsaken till denna kombination av symtom, är andra villkor ibland också ansvariga.

Ibland uppstår symtomen när någon upplever feber på grund av virus eller infektion. Illamående kan vaxa och avta, men temperaturuppfattning kan vakilera mellan känslor av obekväm värme och kyla. Ett ögonblick kan en person känna sig överväldigande värme och kan tvingas skjuta lager av kläder eller sängkläder, bara för att täcka upp snabbt på grund av plötslig kyla. När viruset är botat och febern bryts, dämpar dessa symtom generellt.

Psykiska eller psykiska tillstånd kan också ge upphov till varma blinkningar och illamående. Till exempel när en panikattack upplevs kan kroppen reagera med ett antal symtom, inklusive dessa. Bröstsmärta, andningssvårigheter och känslor av terror kommer sannolikt att uppstå som följd av ökningar av adrenalin. Panik och ångestsjukdomar, eller när som helst under perioder med hög stress, kan kroppen manifestera fysiska symtom som ett resultat av kemikalier som hjärnan producerar.

Uttagssymptom som uppstår till följd av droger eller alkoholberoende kan ofta innefatta heta blinkar, illamående och andra obekväma reaktioner som beror på frånvaron av beroendeframkallande substans. I ett avgiftningsprogram, många gånger, kommer terapi att inkludera mediciner för att underlätta obehag. Medan det ofta är nödande för den person som lider, brukar effekterna vara kortlivade. I de flesta fall kommer symtomen att upphöra med tiden.