vad är de olika behandlingarna för en infekterad näshörnning?

Efter öronpiercinger är näsborrhål den näst vanligaste typen av piercing och som sådan är en infekterad näshörning en vanlig orsak till oro. Som med alla aspekter av kroppsändring är förebyggande bättre än botemedel, så bra hygienisk eftervård bör vara absolut viktigast. En välrenommerad piercing salong bör ge detaljerade instruktioner om hur man förhindrar infektion i första hand, men om en infektion fortfarande uppstår är det viktigt att det behandlas så snart som möjligt eftersom det är möjligt för en infektion att överföras från området av näsan piercing till hjärnan, vilket orsakar allvarliga komplikationer.

Det första steget är att avgöra om personen faktiskt har en infekterad näshörning eller om det finns en annan orsak. Vissa metaller orsakar irritation hos vissa människor som är känsliga för dem, och det kan misstas för en infektion. Om smycken i piercingen är gjorda av guld, silver, titan eller annan metall än rostfritt stål, ska den tas ut och bytas ut med en piercing av rostfritt stål. Mycket få människor är känsliga för denna metall, och om irritationen stannar, är det sannolikt bara en dålig reaktion på den andra typen av metall.

Om det steget inte stannar irritationen, är det troligt att det genomträngda området har blivit infekterat. I det här fallet kan det vara möjligt att stoppa infektionen med en enkel behandling med en steril saltlösning. Dessa kan köpas i disken från de flesta apotek, eller det kan tillverkas med en sked havsalt och varmt vatten.

Koksaltlösningen bör appliceras på både insidan och utsidan av piercingen med en bomullspinne. Därefter ska det smittade området spolas ut genom att springa varmt vatten över piercing i 10 sekunder. Dessa steg bör upprepas två till fyra gånger om dagen i en vecka.

Om infektionen inte läker efter en vecka kan det kräva mer allvarlig behandling. En serie antibiotikabehandlingar över disk är vanligtvis tillräckligt för att rensa upp bakteriell infektion runt piercing. Dessa är lättillgängliga i ett apotek. Att helt enkelt följa instruktionerna på produkten ska rensa upp infektionen.

Om, efter att antibiotika har använts, infektionen fortfarande inte har läkt, kan det kräva mer avancerad medicinsk behandling. En infekterad näshålning kan i mycket sällsynta fall få allvarliga följder, så sjukvård bör sökas så snart infektions svårighetsgrad uppenbaras. I dessa fall ordinerar doktorn vanligtvis en mer kraftfull serie antibiotika eller föreslår något annat.

Användning av gnidningsalkohol rekommenderas ofta som rengöringsmedel vid infekterad näshörning. Alkohol är ett effektivt desinfektionsmedel, men det kan också orsaka ytterligare irritation genom att torka ut huden. Av denna anledning bör det undvikas.