vad är kontraindikationerna för ibuprofen?

Kontraindikationer för ibuprofen definieras som medicinska tillstånd eller situationer som gör att användningen av denna smärtstillande medel inte är rådgivande utom under direktsyn av en läkare. Några av dessa villkor inkluderar hjärtsjukdomar, njursjukdomar och sjukdomar som orsakar matsmältningsblödning. Ytterligare kontraindikationer för att ta ibuprofen inkluderar graviditet, leversjukdom och alkoholism. Patienter som är planerade till operation rekommenderas ofta att undvika smärtstillande medel som ibuprofen på grund av ökade blödningsrisker.

Hjärtproblem och blodproblem är bland de vanligaste kontraindikationerna för ibuprofen på grund av blodförtunnande effekter av denna medicinering. Specifika hjärtförhållanden som bör diskuteras med en läkare innan du tar produkter som innehåller ibuprofen inkluderar högt blodtryck, arytmi och kranskärlssjukdom. De som har blodsjukdomar som anemi, hemofili eller diabetes kan inte säkert använda detta läkemedel. Som ibuprofen tappar blodet, frågar många läkare patienter att avbryta användningen av denna medicin i flera dagar eller veckor före planerad operation.

Njur- och leversjukdomar är kontraindikationer för användning av ibuprofen. När dessa organ inte kan fungera ordentligt, kan de inte på lämpligt sätt filtrera den här medicinen från kroppen. Detta kan orsaka ytterligare skador på organ som redan kämpar för att fungera tillräckligt bra för att stödja livet. Överdriven alkoholanvändning kan skada levern och att ta ibuprofen kan göra denna skada värre. En person som har ett kompromissat immunförsvar på grund av fysisk sjukdom eller medicinska förfaranden som kemoterapi bör kontakta en läkare innan han tar ibuprofen.

Medicinska tillstånd som har potential att orsaka gastrointestinal blödning är bland kontraindikationerna för ibuprofen, eftersom användningen av denna smärtstillande medel kan förvärra skadan och öka blödningen. Sår i magen eller tarmarna, brok eller perforeringar i någon del av matsmältningsorganet kommer sannolikt att kräva användning av en annan typ av medicinering. De som har inflammatoriska tarmsjukdomar som Crohns sjukdom eller ulcerös kolit bör undvika alla produkter som innehåller ibuprofen såvida inte en annan läkare rekommenderas annorlunda.

Kvinnor som är gravid eller ammar rekommenderas vanligtvis att undvika ibuprofen på grund av eventuella negativa effekter på barnet. Alla som har en känsla av känslighet eller allergiska reaktioner mot aspirin, ibuprofen eller andra liknande läkemedel bör undvika användning av alla produkter som innehåller ibuprofen. Om allergiska symtom som svullnad i ansiktet, bröstsmärta eller andningssvårigheter utvecklas efter att ha tagit denna medicin, krävs akut medicinsk hjälp.