vad är symtomen på en njurinfektion?

Medan små mängder staphbakterierna lever i näshålorna hos alla vuxna, kan personer med försvagat immunsystem öka antalet bakterier, vilket kan leda till ett allvarligt hälsotillstånd som kallas en njurinfektion. Detta tillstånd är typiskt åtföljt av svullnad i näspassagen, en öm känsla i ansiktet och kinderna och svår hosta som ofta blir värre på natten. Congestion åtföljer ofta sjukdomen, liksom trötthet och huvudvärk.

Ett av de vanligaste symtomen på njurinfektioner i njuren vid svullnad i näspassagen. Detta resulterar vanligtvis i ett blockering av normalt slemdränering och flöde, och kan leda till svår överbelastning om den inte behandlas snabbt. Dessutom är slem som är associerad med Staph-infektioner relativt tjock och har en gul eller grön färg i motsats till den traditionella tydliga eller vita nyansen av hälsosam slem.

De som lider av Staph-infektioner i näsan kommer vanligtvis också att uppleva stora mängder ömhet i ansiktet och kinderna. Detta åtföljs ofta av huvudvärk som varierar från måttlig till svår. Trycket i samband med dessa huvudvärk manifesterar sig vanligtvis i närheten av tempel och öron.

Patienter med njurinfektion kan också uppleva hosta som blir värre på natten. Dessutom har de ofta en mycket öm och raspig röst, och i vissa fall kan de även utveckla dåligt andetag. De som drabbas av staph-infektioner drabbar ofta trötthet, och kan få en liten feber och illamående. En allmän känsla av irritabilitet är också ett vanligt tecken i samband med staph.

Även om staphinfektioner kan orsaka allvarliga nöd till de drabbade, är behandlingen för tillståndet relativt enkelt. Faktum är att de flesta staph nasala infektioner faktiskt kommer att rensas upp på egen hand. Individer som upplever en upprepad staphinfektion eller vars symtom inte förbättras brukar uppmuntras att öka sömn och vätskekonsumtion.

Dessutom instrueras personer med en nasinfektion ofta att använda heta, fuktiga kompresser och ta milda, överbelastade smärtstillande medel. Några specifika antibiotika kan rekommenderas av individer som upplever en mycket allvarlig nekinfektion. Som med alla smittsamma sjukdomar är det bästa sättet att förhindra spridningen av staph genom att följa grundläggande hand sanitetsriktlinjer.