vad händer med menstruation efter missfall?

En kvinnas menstruationscykler återgår normalt till normala kort tid efter missfall. I allmänhet kan en kvinna förvänta sig att börja menstruera inom fyra till sex veckor av missfall. Det här är inte fallet för alla kvinnor, och vissa kvinnor börjar menstruera mycket tidigare. Till exempel kan vissa kvinnor ha en period så snart som två veckor efter ett missfall. Den första menstruationen efter missfall är vanligtvis en normal period, även om vissa kvinnor märker denna första perioden är lite ljusare eller tyngre än vanligt.

Blödningen som en kvinna upplever under ett missfall är inte en period. I stället blöder en kvinna för att hennes kropp tömmer innehållet i livmodern och kasta ut det foder som skulle ge näring till det utvecklande spädbarnet. Denna blödning kan vara tung för en tid och sedan avsmalna för att spottas. Vissa kvinnor upplever en kraftig blödning igen efter det att det första missfallet blödning har slutat helt. I vissa fall kan detta innebära att någon vävnad har blivit kvar i kvinnans livmoder. För att utesluta detta borde en kvinna som upplever detta normalt kontakta en läkare för råd.

Vissa läkare rekommenderar att en kvinna överväger antalet dagar sedan hennes missfall när hon bestämmer om hon återupptar menstruationen eller eventuellt upplever missfallskomplikationer. I allmänhet verkar ljusa röda vaginalblödningar som uppstår efter blödning av blödningar – men snarare än 20 dagar efter ett missfall – kan vara oroande. Blödning som inträffar minst 20 dagar efter ett missfall kan vara en kvinnas första menstruation efter missfall. För att vara säker på att kroppen återvänder till det normala och se till att oupptäckta graviditetsvävnader inte har blivit kvar i livmodern skulle en kvinna göra det bra att söka ett uppföljningsbesök hos sin läkare inom några veckor med missfall.

När en kvinna har missfall, kommer hon troligen att behöva ta itu med känslomässig oro utöver de förändringar hennes kropp går igenom som ett resultat av graviditetstab. Den typiska missförhållandet som är typiskt för missfall kan vara närvarande utan hänsyn till huruvida en graviditet planerades eller ej. Om en graviditet inte planerades och en kvinna inte är beredd att få barn, kan hon ivrigt vänta på sin första period som ett tecken på att hennes kropp kommer tillbaka till det normala. Om en kvinna hoppas att bli gravid, kan hon dock se fram emot att återuppta menstruationen, eftersom det innebär chansen för henne att försöka bli gravid igen. Tyvärr kan en kvinna inte vara säker på hur snabbt hon kommer tillbaka till normal menstruation efter missfall, och vissa kvinnors kroppar tar längre tid än andra.