vad är de vanligaste orsakerna till konstant bröstsmärta?

De vanligaste orsakerna till konstant bröstsmärta är i allmänhet gastrointestinala störningar och ett allvarligt cirkulationsläkemedel som kallas angina. Andra orsaker som är relativt vanliga inkluderar muskulaturproblem och olika lungrelaterade sjukdomar. Kronisk bröstsmärta är vanligtvis inte ett tecken på hjärtinfarkt, även om det kan vara ett tecken på att något seriöst händer. Det kan ibland vara svårt att berätta skillnaden mellan mindre allvarliga orsaker till bröstsmärta och nödsituationer, så att söka medicinsk behandling rekommenderas generellt när en odiagnostiserad bröstsmärta utvecklas.

I många fall kan sjukdomar som orsakas av överdriven magsyra potentiellt orsaka bröstsmärta. Kroppen kommer ofta att reflektera en del av denna syra upp genom matsmältningskanalen, och det kan orsaka några ovanliga smärtsymptom. Ibland kan det känna sig som halsbränna, och andra gånger kan det orsaka en tråkig värk. Denna typ av konstant bröstsmärta är mycket vanligt och kan vanligtvis behandlas med antingen receptfria eller receptbelagda läkemedel.

Angina är en störning som ofta leder till konstant bröstsmärta. Det händer eftersom blodflödet till hjärtat begränsas av plack i artärerna. När människor utvecklar angina är det i allmänhet ett progressivt problem, och det är ofta en föregångare till hjärtinfarkt. Av denna anledning rekommenderas människor att söka läkarvård och börja arbeta med att avbryta framtida hjärtkomplikationer. Detta kan innebära livsstilsförändringar och användningen av olika mediciner.

Om människor lyfter vikter eller gör någon annan typ av ansträngande fysisk aktivitet är det inte så onormalt för dem att dra musklerna i sina kistor. Detta kan leda till konstant smärta i regionen av den drabbade muskeln. Bröstmusklerna har också en tendens att bli reinjured, så smärtan kan dröja länge om personen inte bryr sig om skadan tillräckligt bra.

En annan orsak till konstant bröstsmärta är ett slags problem med lungorna. Några av dessa problem kan vara ganska farliga, inklusive lunginflammation eller pleurisy. I vissa fall kan lungcancer också leda till en tråkig smärta i bröstet, och detta är uppenbarligen en allvarlig situation. Enligt de flesta experter kräver någon form av bröstsmärta som åtföljs av andningssvårigheter i allmänhet läkarvård.

En hjärtinfarkt tenderar att orsaka en klämd typ av smärta, och i många fall kommer smärtan att stråla utåt från bröstet in i armen eller ansiktet. Hjärtinfarkt är också ofta intensivare än någon annan bröstsmärta, men inte alltid. Enligt vissa experter betalar det generellt att vara försiktig och behandla eventuella ovanliga bröstsmärtor som en eventuell nödsituation.