vad är de vanligaste orsakerna till vit vaginal urladdning?

Vit vaginal urladdning kan vara en normal del av kvinnors menstruationscykel. Så länge den vita urladningen är tunn och luktfri, borde kvinnor inte vara oroliga. Om en kvinna börjar uppleva vit urladdning som är tjock, klumpig och orsakar klåda, kan hon få en jästinfektion. Jästinfektioner är en av de vanligaste orsakerna till vit vaginal urladdning. Vissa sexuellt överförbara sjukdomar, såsom klamydia och gonorré, kan också orsaka onormalt vaginalt urladdning.

Under olika delar av menstruationscykeln ger vagina urladdning som ett naturligt sätt att ta hand om sig själv. Kvinnor kan se tydlig eller vit vaginal urladdning i sina trosor från tid till annan. Vissa kvinnor producerar naturligt mer ansvarsfrihet än andra. Om urladdningen inte orsakar en kvinna smärta och inte har en illaluktande lukt, är det vanligtvis inte anledning till att hon blir orolig.

När vit urladdning av en tjockare natur uppträder kan detta vara ett tecken på en jästinfektion. Vaginala jästinfektioner uppträder när balansen mellan goda och dåliga bakterier i slidan bortkastas. Vanliga utlösare av en jästinfektion inkluderar antibiotikabehandling, douching och graviditet.

Tjock vit vaginal urladdning är ett klassiskt symptom på en jästinfektion. Andra symptom inkluderar klåda, vaginal förbränning, en otäck lukt och smärta från samlag. Om en kvinna tidigare har haft en jästinfektion kan hon kunna behandla sig med en överklagande jästinfektionskräm. Kvinnor som aldrig har upplevt en jästinfektion bör söka hjälp från en gynekolog om de utvecklar symtom på en infektion.

En gynekolog kan föreskriva en receptkräme som kan sättas in i kvinnans vagina vid sänggåendet. Ett annat alternativ är att läkaren ska ordinera en oral medicin för att behandla jästinfektion. En frisk kvinna bör vara jästinfektionfri inom några dagar efter att ha startat sin föreskrivna behandling.

Bakteriell vaginos och många sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia och gonorré kan också orsaka vaginal urladdning. Av detta skäl är det viktigt att patienterna är ärliga med sin läkare om sin sexuella historia. Att lämna en sexuellt överförd sjukdom som inte behandlas kan orsaka inflammation i bäcken och reproduktionsproblem.

Jästinfektioner kan förebyggas genom att träna hälsosamma vanor hemma. Kvinnor ska inte duscha. Skeden är utformad för att rena sig naturligt. Det är också viktigt att kvinnor byter ut ur våta baddräkter omedelbart efter att ha simat. Ett alltför fuktigt vaginalt område kan tillåta en jästinfektion kan trivas.

Kvinnor som upplever kroniska jästinfektioner bör prata med en läkare om långvarig behandling. Det kan också vara till nytta för kroniska jästinfektionskamrater att lägga till extra yoghurt och vitlök till sina dieter, eftersom dessa livsmedel hjälper till att bekämpa jäst. Om en kvinna vet att hon är utsatt för jästinfektioner, kan hon dra nytta av att fråga sin läkare om ett piller för oral infektion med jästinfektion när en antibiotikabehandling är föreskriven.