vad är de vanligaste psyllium biverkningarna?

Många av de vanligaste psyllium-biverkningarna är gas i magen, uppblåsthet, kramper och allergiska reaktioner. De flesta andra biverkningar som orsakas av psyllium är vanligen ovanliga och kan kräva läkarvård. Att ta andra mediciner tillsammans med psyllium kan öka biverkningarna och sänka läkemedlets effektivitet. Långvarig användning av denna medicinering kan resultera i missbruk, muskelskador och beroende.

Psyllium är en fiber med höga fibrer som vanligen tas som laxermedel för att behandla förstoppning, diarré och oregelbundna tarmrörelser. Laxermedel kombineras ibland med en diet och träningsplan rekommenderad av en läkare. Det fungerar genom att använda vätskan i människans tarmar för att skapa mjuka avföring som enkelt kan passera. Denna medicin är tillgänglig som ett piller, en skiva och i pulverform.

Vilket laxmedel som tas under lång tid eller tas för ofta kan orsaka problem som beroende. Att använda drogen för regelbundna tarmrörelser varje dag över en längre tid kan resultera i beroende. Muskelvävnader kan bli skadade, som kan nerver i tarmarna. Avgiften tas vanligtvis några gånger varje dag i en vecka om inte annat föreskrivs av en läkare.

För det mesta upplever människor bara de vanligaste biverkningarna av psyllium när de tar detta läkemedel. Bloating och gas är mycket vanliga, vilket gör att en person känner att hans mage är för full. Kramper i magen kan också upplevas men är generellt milda. Dessa psyllium-biverkningar slutar vanligtvis om en person börjar konsumera mer vatten med varje dos eller sänka den mängd laxermedel som han eller hon tar.

En annan av de vanligaste psyllium-biverkningarna är en allergisk reaktion. Problem med andning, nässelfeber, svullnad i ansiktet, bröstsmärta och svårt att svälja är typiska tecken på en allergisk reaktion och kommer att kräva snabb uppmärksamhet från en läkare. Allergiska reaktioner kan ibland härröra från inandad psyllium, så det rekommenderas generellt att alla som tar detta laxermedel, är noga med att inte andas in i pulvret.

De som har medicinska tillstånd eller är på vissa mediciner bör konsultera sin läkare innan de tar psyllium. Många läkemedel kan störa effekten av laxermedel. Vissa ingredienser i laxermedel kan också interagera dåligt med vissa medicinska tillstånd.

Några av de mer ovanliga psyllium-biverkningarna är allvarliga buksmärtor, kräkningar, yrsel och svår illamående. Förstoppning i fyra eller flera dagar kan också resultera. Vilken allvarlig reaktion på detta laxermedel kommer sannolikt att behöva diskuteras med en läkare.