vad exakt är muskelknutar?

Fenomenet muskelknutar är inte ovanligt I huvudsak är muskelknutar sektioner inom kroppens olika muskler som har trånga och skapar smärta som är konsekvent. Villkoret är vanligt nog för att förtjänar tillämpningen av ett vetenskapligt namn, vilket är myofasciala utlösningspunkter. Även om det för närvarande inte finns en slutlig medicinsk förklaring till varför muskelknutar bildas, genomgår flera teorier testning. Här är några uppgifter om muskelknutens natur, liksom några av de behandlingsmetoder som används idag.

Det allmänt accepterade svaret på varför muskelknutar är att något triggar en reaktion där muskeln aldrig slappnar av. I själva verket är muskeln alltid i ett tillstånd där det verkar vara aktivt snarare än passivt i bruk. Detta är ovanligt, eftersom även musklerna går igång med en serie av och på cyklar, även vid sådana aktiviteter som tyngdlyftning, körning eller någon typ av tunglyftning. Det konstanta aktiva tillståndet i muskeln leder till muskelspasmer, vilket i sin tur fungerar som grunden till muskelknutan.

Kirurgiskt avlägsnande av en del av muskelknutar har lett till upptäckten av närvaron av ovanliga avsättningar av protein i vävnaden. Det finns också en teori att en överdriven mängd bindväv som omger muskeln kan också bidra till utvecklingen av muskelknutar. Men mycket lite forskning har gjorts i samband med bindväv, så de flesta läkare känner inte igen det som en bidragande faktor för utvecklingen av en myofasciell utlösningspunkt.

Det finns flera rekommenderade behandlingar för muskelknutar. Vissa innebär att massagebehandling används för att lugna knutarna. Medan massering kan knutan vara något smärtsam under processen finns det rapporter om en tillfällig lindring av muskelkrampprocessen. Andra behandlingar innefattar applicering av heta eller kalla förpackningar till muskelknutarna, som ett sätt att hjälpa muskeln att slappna av. Elektrisk stimulering, såväl som ultraljudsbehandlingar är också vanliga sätt att hantera muskelknutar.

För närvarande verkar det inte vara något effektivt sätt att eliminera närvaron av muskelknutar, även om olika människor svarar på en eller flera av dessa behandlingar över tiden. Medan det är sällsynt finns det rapporter om att muskelknutar försvinner under behandlingar. I de flesta fall är behandlingarna mer fokuserade på att hantera tillståndet istället för att eliminera närvaron av muskelknutarna.