vad kan jag göra om mina örhängen orsakar utslag?

Uppleva utslag kan vara en smärtsam situation. När utslaget ligger på öronlocket kan smärtan vara nära bländande. Klåda öronlober är ofta resultatet av någon form av inflammation som orsakas av närvaron av ett ämne som irriterar huden på något sätt. Det finns en god chans att ämnet har något att göra med dina örhängen. Här är några tips om vad du ska göra när örhängen orsakar utslag.

En av de främsta orsakerna till att örhängen kan orsaka utslag är att metallkompositionen i örhängen skapar en allergisk reaktion. Reaktionen kan vara att plätera på örhängen, eller till den metall som finns under pläteringen. Många människor lider av en nickelallergi, till exempel. Nickel används ofta som en del av formeln för plätering på budget och mid-priced örhängen. Det första du måste göra om du har en infekterad öronlopp är att ta bort dina örhängen. Om faktiskt metallet orsakar utslaget, kommer tillståndet vara mycket lättare att behandla om du tar bort det material som skapade situationen i första hand.

Försök sedan använda ett antiseptiskt medel på de infekterade öronlössarna. Syftet är att rengöra området av eventuella bakterier som kan ha ackumulerats. När örhängen orsakar utslag är de små hålen i öronloppet särskilt sårbara mot svullnad och inflammation. Rengöring av porerna och behandling av den nuvarande infektionen kommer att gå en lång väg mot att uppnå lindring från öronlocket klåda. Beroende på svårighetsgraden av utslaget kan dessa två steg vara allt du behöver för att göra en återhämtning.

Örhängen orsakar utslag eftersom det finns något om det material som inte överensstämmer med din kroppskemi. Problemet kan vara posten till örhänge, eller det kan vara något om kroppen av örhänge som skapar problemet. Kanske har du inte metallposter. Om så är fallet betyder det att metallallergier inte är orsaken till svullnad och smärta. Men det kan vara metall på själva örhängets design, eller ett av de färgämnen som används för att färga delar av den design som orsakar problemet.

Generellt, om örhängen orsakar utslag, kan du enkelt spåra ursprunget genom att lämna örhängen i några dagar. När utslaget har klarats, försök med att använda örhängen med andra metallposter. Om de verkar vara okej, har du identifierat problemets ursprung. Om inte, sluta ha på sig örhängen med metall i designen. Nästan alla fall av öronlob kan klåda tillbaka på metallinnehåll på något sätt.

Men om många olika typer av örhängen orsakar utslag kan det finnas något annat än en nickelallergi på jobbet. När även plastposter tycks orsaka problem kan det finnas en viss underliggande hälsofråga som uppenbarar sig i form av utslag. Kort sagt, öronlocket kliar och arg utslag kanske inte handlar om något som händer med öronen, men är ett tecken på en annan hälsosjukdom. Om du tar bort örhängen och städar området noggrant, leder det inte till att smärtan minskas, omedelbart kontakta läkare.