Vilka är de vanligaste orsakerna till sur reflux och illamående?

När en person har surt återflöde och illamående härstammar problemet ofta från den nedre esofagusfinkteren, som är en ring av muskler som stänger magan från matstrupen efter att mat flyttas från matstrupen till magen. Om dessa muskler misslyckas med att fungera som de borde, kan syra från magen tillåtas att strömma uppåt i matstrupen, vilket orsakar smärta och illamående. Ibland kan en hiatal bråck orsaka dessa symtom också. En mängd andra faktorer som kan bidra till deras utveckling, inklusive att konsumera en stor måltid strax innan du lägger dig ner, röker, tar aspirin eller ibuprofen och är överviktig eller gravid.

Acid reflux, även kallad halsbränna, är ett obekvämt tillstånd där syror går upp från en persons mage och flyter in i matstrupen. Illamående är ett av symtomen på sura återflöden, andra inkluderar uppblåsthet, hicka som stannar i en längre tid, hosta och heshet, böjning och en bitter smak i munnen från uppblåst mageinnehåll. När en person har ett kroniskt och allvarligt fall av surt återflöde kan han få blod i sitt kräk eller avföring.

Normalt förhindrar en persons esofagusfinkter att syrorna reser sig tillbaka från magen till sin matstrupe, men det är inte alltid fallet. Denna ring av muskeln ska stängas strax efter att maten rör sig in i magen. Ibland är esofaguspaltaren dock öppen för länge, stänger inte helt eller öppnas när det inte borde. I sådant fall kan en person uppleva sur återflöde.

Ibland är orsaken till problemet med esophageal sphincter en hiatal bråck. Detta är när mageens övre del och matstrupen sfinkteren skjuts upp genom det naturliga hålet i membranet. Membranet hjälper vanligtvis att hålla magen ur bröstet och hjälper till att hålla syra i magen. Det är inte möjligt att göra det när magen ligger ovanför den.

En persons livsstil eller de saker han konsumerar bidrar ofta till surt återflöde och illamående. Till exempel, när en person ligger nere efter att ha ätit, kan han troligen uppleva dessa symptom. Att äta kryddiga och sura livsmedel, konsumera feta livsmedel och dricka alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker kan också bidra till problemet. Aspirin, vissa muskelavslappnande medel och vissa andra typer av mediciner kan också bidra till surt återflöde. Dessutom kan en person vara mer benägna att utveckla syreåterflöde och dess symtom om han är överviktig eller en rökare, graviditet kan också vara en riskfaktor.