vad är de olika behandlingarna för magkramper?

Det finns olika typer av behandlingar för magkramper, allt från hemmetoder till läkemedel. Behandlingstyperna skiljer ofta beroende på orsaken till krampen. Kramper som orsakas av menstruation kan till exempel vanligtvis behandlas med värmepanna, smärtstillande medel och fysisk aktivitet. Kramper som är relaterade till att äta mat som har gått dåligt löses bäst genom att ersätta vatten för koffein eller kolsyrade drycker, vila och bara äta mat som lätt kan smälta. Slutligen behandlas magkramper som orsakas av förstoppning ofta med högfibrer mat, passerar gas och överkropps laxermedel.

Många kvinnor märker magkramper strax före och under menstruationsperioden men är medvetna om minst några typer av behandlingar. För många kvinnor kan en värmepanna över buken hjälpa till att lindra kramperna, liksom ett varmt bad. Vissa kan anta att vila låter som det mest logiska sättet att behandla periodkramper, men fysisk aktivitet är ofta bäst för att lindra dem. Således rekommenderas att gå på en promenad eller jogga under menstruationen, men många kvinnor väljer istället läkemedel för att lindra kramper. Ibuprofen och acetaminofen används ofta för att bli av med kramper i buken, och det finns även speciella smärtstillande medel som är speciellt avsedda att behandla periodkramper.

Att äta mat som har gått dåligt, eller helt enkelt äter för mycket mat på en gång, kan ofta leda till magkramper. Det går vanligtvis bort när maten har gått igenom kroppen, men under tiden är vila vanligtvis till hjälp för att lindra obehag. Kolsyrade och koffeinerade drycker lägger vanligtvis till obehag, så de är inte föreslagna för dem som lider av kramper. Istället rekommenderas patienterna ofta att dricka mycket vatten. Även om mat i allmänhet kan vara oförträngande under denna tid, kan patienter äta mat som lätt smälter, såsom kakor, rostat bröd, ris eller äppelmos.

Förstoppning kan också orsaka magkramper, men det finns några sätt att lindra obehaget. Passande gas är ofta kroppens naturliga sätt att minska kramperna i samband med detta problem, men det är givetvis inte alltid ett val i allmänhet. Att äta mat som har hög fiber kan också hjälpa till att lösa problemet, till exempel äpplen, svampar eller kli. En metod som tenderar att fungera snabbt använder en naturlig laxermedel, som kan hittas i de flesta livsmedelsbutiker eller drogbutiker. Patienter som regelbundet förstoppas kan överväga att se en läkare för att lindra problemet, särskilt om ökat fiberintag inte fungerar.