vad är den vanliga bristen på kalium biverkningar?

Det essentiella mineralkaliumet är ett viktigt verktyg för att upprätthålla en sund muskel och stark nervfunktion. Kaliumbrist eller hypokalemi orsakas vanligen av dehydrering eller långvarig användning av laxermedel och diuretika. Den vanligaste gastrointestinala biverkningen av kaliumbrist är förstoppning. Bristen på kaliumbiverkningar som påverkar kardiovaskulärsystemet är lågt blodtryck och arytmi, en onormalt snabb eller långsam hjärtslag. Den vanligaste biverkningen av kaliumbrist på muskelsystemet är muskelkramper, främst i benen.

Även om kaliumbrist ofta orsakas av överdriven användning av laxermedel och diuretika som avlägsnar fluider snabbt från kroppen, kan en av de vanligaste biverkningarna av lågt kalium faktiskt vara förstoppning. Efter långvarig användning av laxermedel och diuretika kan kroppen bli allvarligt dehydrerad eftersom den försöker hålla fast vid vatten och elektrolyter, såsom kalium. Det normala fysiologiska svaret är att extrahera vatten från avfall och orsaka allvarlig förstoppning. I stället för att öka vätskeintaget för att lindra förstoppningen, ökar många patienter ytterligare laxerande användning, vilket komplicerar problemet. Denna situation kan leda till tarmobstruktion i extrema fall.

En av brist på kaliumbiverkningar på hjärt-kärlsystemet är lågt blodtryck. Hypokalemi-relaterat lågt blodtryck beror vanligtvis på användningen av diuretika eller droger som ökar eliminering av urin och resulterar i förlust av både vätska och elektrolyter och minskar blodvolymen i kroppen. Sänkt blodtryck är ett fysiologiskt svar för att minska blodvolymen eftersom det finns mindre blod att transportera genom blodkärlen.

Kalium är viktigt för muskelkontraktion och när kalium är bristfälligt i kroppen kan resultatet vara nedsatt muskelkontraktion. Muskelkramper, övervägande i benen, är typiskt den första muskelrelaterade bristen på kaliumbiverkningar som känns. När hypokalemi blir mer uttalad börjar kaliummangel att påverka elektrisk ledning i hjärtat. Den oregelbundna elektriska ledningsförmågan kan orsaka oregelbundet snabb eller långsam hjärtslag, känna som en arytmi.

I milda fall av hypokalemi, som innehåller mer kaliumrika livsmedel, kommer lindring av brist på kaliumbiverkningar. När hypokalemi är svårare, är den typiska behandlingen att ta kaliumtillägg eller att få kalium intravenöst. Ibland kan kostförändringar möjliggöra lägre doser av laxermedel och diuretika, eller diuretika som hjälper kroppen att hålla fast vid kalium kan användas, vilket lindrar biverkningarna av kaliumbrist.