vad är de vanligaste muskelsjukdomarna?

Några vanliga muskelstörningar innefattar sprains, stammar, TMJ, fibromyalgi och tendinit. En förkrossning orsakas av stretching eller rivning av ett ligament, vävnaderna som håller benen ihop i lederna. Sprainer kan orsakas av fall, vrider och tvinga skador, med fotled och handledsprayer är de vanligaste. Sprains är en av de vanligaste muskelstörningarna, med symtom som spänner från smärta, ömhet, svullnad, blåmärken och styvhet. Vissa människor klagar över att inte kunna flytta den gemensamma som drabbas av förankringen.

En stam är å andra sidan en trasig eller utsträckt muskel eller sena, anslutningsvävnaderna mellan muskel och ben. Vridningar och dragningar kan ofta leda till muskelbelastning, med rygg- och häststammar som vanligast. Dessa typer av problem uppträder ofta under sport, men kan också utvecklas över tiden. Stammar åtföljs vanligtvis av något av följande symtom: spasmer, svullnad och oförmåga att flytta det ansträngda området.

Behandlingen av sprains och stammar är en tvådelad process. Först bör patienten vila, isa, komprimera och lyfta det drabbade området. Därefter ska patienterna återuppta rörelsen i långsam takt, öka muskelstyrkan för att försvara sig mot skador och alternativa aktiviteter.

Störningar i den temporomandibulära leden, den led som förbinder munnen med huvudbenet benämns vanligtvis TMJ. Detta inkluderar flera störningar som orsakar obehag, smärta och brist på funktion i käft- och käftmusklerörelsen. Medan dessa störningar inte tenderar att vara permanenta eller ett tecken på allvarliga problem, känner de som lider av TMJ-sjukdomar ofta smärta i tuggmusklerna, poppar och klickar i käftområdet och käftstyvhet. Medan de flesta TMJ-fall går bort utan behandling har de med långsiktiga problem funnit behandlingar som isapplikation, mjuka matdieter och undvikande av stora öppna munrörelser, såsom tuggummi, för att vara till hjälp.

Fibromyalgi är en av de vanligaste muskelstörningarna som är förknippad med smärtsam ömhet vid punkter runt kroppen, trötthet och styvhet. Dessutom drabbas ofta sömnproblem, stickningar i händer och fötter, huvudvärk och minnesförlust. Det finns ingen specifik orsak till denna sjukdom, även om trauma i kroppen kan vara en möjlig orsak. Muskelsjukdomar som fibromyalgi kan behandlas med en mängd olika läkemedel som kan innehålla antidepressiva medel, pregabalin och andra smärtstillande medel.

Tendinit kan orsakas av skada, aktivitet eller reumatoid artrit, och kännetecknas av inflammation i en sena eller senor, ackord som förbinder muskler mot ben. De flesta som lider av tendinit upplever smärta och ömhet på något av följande områden: axlar, knän, höfter, klackar, handleder eller armbågar. Behandlingar för denna grupp av muskelsjukdomar inkluderar alternativa träningsprogram, stretching, is, medicin och vila. Vissa patienter upplever framgång med behandlingar som steroidinjektioner, fysioterapi och kirurgi.