Vad är skillnaderna mellan pincett och pincett?

Pincett och pincett är typer av verktyg som används vid utvinning av föremål från kroppen, både i medicinska och icke-medicinska miljöer. Det finns vissa skillnader i de två instrumenten, inklusive deras storlek, tips och handtag. I allmänhet är pincett mindre än tångar, men det finns tångar som också kommer i relativt små storlekar. Dessutom har tångar ibland spetsiga tänder på sina tips som kan användas i vissa medicinska procedurer, till exempel att ta tag i och hålla fast på känslig kroppsvävnad.

Pincett ser ut som pincers och knyts samman manuellt för att extrahera ett föremål från kroppen. Tångar har ofta större handtag som kan användas för att ta bort större föremål från kroppen. Dessa hålls med båda händerna medan pincett hålls med en hand.

Spetsarna är ett annat område med pincett och pincett som skiljer sig, men båda kan ha skarpa eller tråkiga tips. Pincett har inte i allmänhet tänder eller små räfflade sektioner som används för att ta tag i material, medan pincett har dem för vissa användningsområden. Forceps sträcker sig från mindre, punktiga tips till krökta tips som inte är avsedda att skada vävnad. Spetsarna av pincett sträcker sig från extremt spetsiga till tråkiga, men i allmänhet betraktas pincett skarpare än pincett. Spetsarna på pincett kan vara böjda, punktiga, kvadratiska eller vinklade beroende på användningen.

En annan viktig skillnad mellan pincett och pincett är att pincett ofta har en klämma som kan placeras på ett föremål för att säkerställa att det tas bort från kroppen. Klämman strammer tången med större kraft än vad man skulle kunna uppnå manuellt. Pincett har inte en klämma, men kan tillverkas av en magnetisk substans som hjälper till att ta bort objekt från kroppen med minimal ansträngning. I stället för en klämma hålls pincett med tryck från fingrarna.

Tångar används i medicinska miljöer, liksom pincett, men pincett hålls ofta i hemmet eller andra inställningar. Till exempel kan pincett användas hemma för enkel första hjälpen, såsom att ta bort splinter. Andra inställningar som använder pincett inkluderar kosmetologi, där håret tas bort, eller vid hantering av små föremål som smycken och metall. Det här är en stor skillnad mellan pincett och pincett eftersom pincett sällan ses utanför en medicinsk praxis.