vad är tecknen på en allergisk reaktion på marijuana?

Om en person upplever en allergisk reaktion mot marijuana, kan han uppleva samma typer av allergysymtom som han skulle med pollen, bietrådar eller andra vanliga allergener. Han kan utveckla hudutslag eller nässelfeber eller andningssvårigheter och halsproblem. För många människor är dessa reaktioner inte beroende av hur de kommer i kontakt med marihuana. Det innebär att de kan få allergiska reaktioner om de röker det, ingestar det eller ens berör det. Inte alla experter är överens om exakt vad som orsakar de allergiska reaktionerna, men alla som upplever en reaktion bör söka omedelbar medicinsk behandling.

Tecken på en allergisk reaktion på marijuana liknar vissa av de samma typerna av allergiska reaktioner mot andra allergener. Vanliga hudproblem inkluderar klåda, utslag och nässelfeber. Människor har också rapporterat wheezing, svullna och ont i halsen och bihåleinflammation. Extrema fall har inkluderat illamående och kräkningar, bröststramning och ångestattacker och tarmkramper. Vissa patienter har även rapporterat influensaliknande symtom, inklusive kroppsvärk, frossa och trötthet.

Rökning marijuana är kanske inte det enda sättet att uppleva en allergisk reaktion. Vissa människor har rapporterat reaktioner från att röra växten. Människor som konsumerar marihuana på andra sätt har också rapporterat allergiska reaktioner. Till exempel kan en person som injicerar vätskor eller äter mat med marijuana i det kan uppleva en allergisk reaktion.

Vissa experter tror att denna typ av allergisk reaktion inte alls är överraskande, med tanke på att marijuana är en växt och växter är allergener för många människor. Andra spekulerar att reaktionen inte är faktiskt orsakad av marijuana, utan snarare till några kemikalier som används för att odla den. Eftersom vissa människor använder bekämpningsmedel och andra kemikalier samtidigt som de odlar marihuana kan vissa människor ha en reaktion på dessa kemikalier.

När en person upplever någon form av allergisk reaktion mot ett okänt ämne, eller av okänd anledning, ska han söka läkarvård. Rökning marijuana kan göra en person tveka att söka medicinsk behandling, men som andra typer av allergiska reaktioner kan en till marijuana bli farlig. Medan vissa allergysymtom går bort på egen hand, behöver andra receptbelagda läkemedel. Hudutslag kan gå bort om några timmar, till exempel, men bröstspänningen och andningssvårigheter kan bli livshotande.