vad är användningen för en dddr pacemaker?

En DDDR-pacemaker tar över några av hjärtans naturliga pacemakerfunktioner när detta organ inte slår korrekt. Ibland kallas en adaptiv pacemaker med dubbla kammarhastigheter, det kan programmeras av en kardiolog speciellt för patienten, att applicera bara den stimulering som behövs för att kompensera för hjärtins insufficiens, och det kan fungera både i höger och vänster ventrikel. En DDDR-pacemaker kan också arbeta i hjärtans högra och vänstra atrium, som är blodreservoar för ventriklerna. Det sägs vara hastighetsanpassande eftersom det kan justera och reglera stimuleringen automatiskt. Detta är en av de vanligaste typerna av pacemakare, eftersom det kan hantera det bredaste spektret av hjärtpacingproblem.

Bokstäverna DDDR identifierar vilken typ av pacemaker det är enligt vad som kallas NBG-koder eller generiska koder kategoriseringar som har upprättats av två medicinska pacing- och elektrofysiologiska grupper i Nordamerika och Storbritannien. Dessa bokstäver motsvarar funktionerna eller användningarna av en DDDR-pacemaker. Bokstäverna betyder dubbla kammar-paced, dubbelkammarsensorerad, dubbel respons och frekvensmodulerad.

Eftersom denna pacemaker är betecknad som dubbelkammare har den trådar till både ett atrium och ett ventrikel, som stimulerar var som hjärtens naturliga pacemaker skulle. Placeras mellan bröstets fett och de underliggande musklerna och benen, det brukar drivas av ett litiumbatteri. Där mottar en avkänningsförstärkare inmatning från elektroder av vilken pacing hjärtan gör på egen hand och ändrar sedan med hjälp av sin utgångskrets några korrigeringspulser som behövs genom samma elektroder. När korrigeringspulser har korrigerat atriella arytmier, återkommer pacemakern till sin lyssning, spårning och avkänningsaktivitet igen.

Dessa funktioner hos DDDR-pacemakern programmeras in i enheten av kardiologen med hjälp av vad som kallas automatiska lägesomkopplingsalgoritmer för både atria och ventriklerna. Kardiologen kan välja vilka algoritmer som ska användas enligt patientens hjärtförhållanden. Sedan, slå efter beat, är hjärtat reglerat som det normalt skulle ha varit om dess egen naturliga pacemaking förmåga inte hade äventyras. Pacemakers kan omkalibreras på distans vid ett poliklinisk besök av kardiologen efter implantation, när eller om förhållandena förändras. DDDR pacemakers håller också rekord över alla anomalier, som kan extraheras av kardiologen under ett poliklinisk besök grundligt en process som kallas pacemaker förhör.