vad är behandlingar för ansiktssvamp?

Ansiktssvamp är ofta behandlad med svampdödande krämer, men effektiviteten av behandlingen beror på vilken typ av svamp som har orsakat infektionen. En mindre svampinfektion kan reagera på olagliga svampmedel (OTC) medan svåra eller ihållande ansiktssvampar sannolikt kräver användning av receptbelagd svampdödande grädde eller lotion. Om en person har ett fall som är mindre benägna att svara på aktuell behandling, kan en läkare istället förskriva orala läkemedel.

En individ kan först försöka aktuella antifungala medel för att behandla ansiktssvamp. Om en person har ett mindre fall kan han försöka behandla det hemma med OTC-antimykotiska krämer och lotioner. Ofta har dessa produkter en aktiv beståndsdel, såsom mikonazol, terbinafin eller clotrimazol. Vanligtvis kräver instruktionerna för dessa produkter en person att applicera grädden eller lotionen på det drabbade området av huden en eller två gånger dagligen. Om personen inte ser förbättring efter det antal dagar som anges i instruktionerna, kan han göra det bra för att söka utvärdering och behandling av en läkare.

Om en person har ett allvarligt fall av ansiktssvamp kan han dra nytta av att läsa en läkare snarare än att försöka behandla det på egen hand. En läkare kan ordinera en aktuell antifungal behandling som är starkare än de som finns i disken och mer sannolikt att rensa infektionen helt och snabbt. På samma sätt kan en läkare bestämma den specifika typen av svamp som är involverad och känna till det specifika antifungala medlet som sannolikt kommer att fungera – något som en patient inte sannolikt kommer att kunna göra på egen hand hemma. Detta är ett viktigt övervägande, eftersom olika typer av svampar kan påverka huden.

Ibland kan en läkare bestämma att ett fall av ansiktssvamp betjänas bättre av en oral medicin istället för en aktuell behandling. Vanligtvis är orala svampmedel mycket mer potenta än krämer och lotioner. Som sådan kan de vara mer effektiva. Tyvärr är orala läkemedel mer benägna att orsaka obehagliga biverkningar än aktuella behandlingsalternativ.

Förebyggande av denna typ av infektion är generellt önskvärt när man behöver behandla den. Denna typ av infektion är förebyggbar genom att öva god hygien och hålla immunsystemet frisk. Handtvätt är särskilt viktigt om en individ har varit i närvaro av en person eller ett djur som har svampinfektion.