vad är tecknen på en overdosering med risperidon?

Risperidon är en medicin som ordineras för att behandla tillstånd som bipolär sjukdom, schizofreni och autism symtom. En dos av överdos varierar beroende på personens storlek, hur länge han eller hon har tagit medicinen och vilka andra läkemedel han eller hon har använt. De vanligaste tecknen på överdosering av Risperidon är trötthetssedation, koma, snabb hjärtslag, muskelkramper, anfall och till och med dödsfall.

De vanligaste tecknen på överdosering är sömnighet, slöhet, hypotoni eller sänkt blodtryck, skakiga eller ryckiga kroppsrörelser, konvulsioner och takykardi eller snabb hjärtslag. Dessa tecken kan träda i kraft så snart som 30 minuter efter intag, beroende på kroppens ämnesomsättning. De flesta av dessa tecken på överdosering av Risperidon varierar allvarligt, men hälso- och sjukvårdspersonal är överens om att även de mildaste symptomen på överdosering tas allvarligt.

Medan en överdos kan uppträda vid varierande doser har de vanligtvis rapporterats ha varit mellan 20 och 360 milligram. På dessa nivåer har inga kända dödsfall rapporterats från 2011. Vanligtvis är tecken på en överdos av risperidon bara starkare versioner av några av de normala biverkningarna. Dessa tecken inkluderar slöhet, sedering, tremor, mild hypotension och mild takykardi. Människor som har tagit andra droger, såsom Clozapin och Paroxetin, eller som har druckit alkohol, är mer benägna att uppleva en överdos med mindre mängd Risperidon.

Några av de mer allvarliga tecknen på en overdosering med Risperidon består av anfall, koma, hypokalemi, hyponatremi, långa QT-intervall eller längre tid för hjärtat att ladda mellan slag, ventrikeltakykardi eller ett mycket snabbt hjärtslag och okontrollerbar rörelse i nacken , ögon, käke eller tunga. Även om det är sällsynt kan vissa av dessa tecken på en överdos av Riperidon leda till döden. Typiskt uppstår sådana tecken endast när en stor överdos på mer än 300 milligram tas.

Behandling av en overdosering med Risperidon beror vanligtvis på den tid då läkemedlet togs. Under en normal procedur kan en läkare se till att luftvägarna är klara för att möjliggöra enklare andning. Om överdoseringen inträffade innan den kunde ingas helt, kan en läkare försöka pumpa magen med hjälp av droger eller rör. Vid behandling av en överdos efter en längre tidsperiod är handlingsåtgärden typiskt för att minimera biverkningarna av överdosen genom medicinsk vård. Detta inkluderar vanligtvis åtgärder för att hålla hjärtfrekvensen stabil samt användning av intravenösa vätskor.