vad är tecknen på heroinberoende?

Heroinberoende är ett farligt tillstånd som kan få potentiellt dödliga konsekvenser. Heroin är en av de mest traffikerade drogerna i världen, lätt att hitta i nästan vilken del av världen som helst, och kan få förödande effekter för både användaren och de som är omkring honom eller henne. Att förstå några av tecknen och indikationerna på både narkotikamissbruk och heroinberoende kan hjälpa föräldrar och berörda vänner att upptäcka och försöka hjälpa en beroende man innan farligare konsekvenser uppstår.

Läkemedlet som kallas heroin är ett opiat läkemedel skapat från vissa vallmofrön. Ursprungligen utvecklades som ett morfin-substitut, heroin var ursprungligen utrustad för sin förmåga att hjälpa alkoholmissbrukare att övervinna abstinenssymptom. Tyvärr är det syntetiserade läkemedlet i sig extremt beroendeframkallande, vilket orsakar både fysiskt och psykiskt beroende som växer med upprepad användning.

Heroin kommer vanligen i pulverform och smälts vanligtvis, injiceras eller röks före användning. En av de mest kritiska indikationerna på missbruk är läkemedelsapparaten som används för att administrera läkemedlet. Rör och sprutor är vanliga heroinredskap, men användare kan också ha skedar eller aluminiumfolie i närheten för att värma eller smälta läkemedlet innan de används. Valsade rör av papper eller papperspengar kan också vara ett tecken på missbruk, eftersom vissa användare snarkar drogen från en plan yta med hjälp av ett rör placerat i en näsborre.

Det finns flera fysiska tecken i samband med heroinberoende, även om många av dessa är vanliga för flera olika typer av rekreationsdroger, inklusive alkohol, marijuana och kokain. Inskränkta elever, uppslukande tal, sömnighet och tecken på förvirring är alla vanliga tecken på en person som för närvarande är påverkad av droger. Svåra symptom, såsom blåhårig hud eller naglar, långsam puls, anfall eller medvetsförlust kan vara en indikation på överdos av heroin. Om en överdos misstänks, kontakta omedelbart läkarvård och gör allt som är möjligt för att hålla personen vaken tills professionell hjälp kommer.

Injektion av heroin intravenöst lämnar också tecken som pekar på en missbruk. Om en person har “spår” eller flera injektionsmärken eller sår i samma område, kan han eller hon använda ett injicerbart läkemedel. Ådror på armen är en vanlig injektionsplats där spår är märkbara, men vener kommer att kollapsa övertid, vilket gör att många användare kan byta injektionsställen.

Behaviorella förändringar kan också vara ett tecken på heroinmissbruk eller ett liknande drogproblem. Förändringar i utseende, fallande betyg eller arbetsförmåga och övergivande av en gång älskade hobbyer eller aktiviteter kan alla signalera drogbruk. Beteendemässiga symptom kan dock vara ett tecken på många saker, inklusive depression, stress eller till och med nya relationer. Många experter uppmanar försiktighet när de konfronterar en misstänkt droganvändare angående beteendemässiga förändringar, dömande anklagelser utan bevis kan vara skadliga och kan göra att de anklagade blir hemliga och paranoida.

Heroinberoende är notoriskt knuten till överdos, död och livslång kamp mot att återvända till aktiv missbruk. Om drogmissbruk misstänks hos en familjemedlem eller vän är det viktigt att upptäcka sanningen och hjälpa personen så snabbt som möjligt. Att hålla ett öga på tecken på rekreationsdroganvändning kan inte bara förhindra missbruk från att bilda, men möjligen rädda ett liv.